Ny TV serie om liv og død i nord

Ny TV serie om liv og død i nord


Publisert: 07.02.2018
– Vi har lyst til å se på hva som skjer i øyeblikket man trykker på 113, og hele det apparatet som settes i gang da, sier programsjef for NRK i Nord-Norge Tone Lein.

Serien, som blir i 10 episoder, handler om helsepersonell som hver dag står i situasjoner som handler om liv og død i et enormt geografisk område.

– Bakgrunnen for at NRK velger å lage denne serien fra universitetssykehuset i Tromsø, er at dette er helt klart den enheten innenfor helsevesenet som har det største geografiske området de skal dekke. De har ansvaret for akuttberedskapen mellom Nord-Trøndelag og Nordishavet, og det er halve Norges landareal, sier Lein.

«Når sekundene teller»
Dokumentarserie av NRK Troms skal vise dagliglivet ved den akuttmedisinske beredskapen ved Universitetssykehuset Nord-Norge.
Opptakene starter i februar 2018.
Skal sendes i årsskiftet 2018/2019, og vil fordele seg på ti episoder på cirka 40 minutter.
Mellom liv og død
Serien har arbeidstittelen «Når sekundene teller». I serien skal seeren få innsikt i et fagmiljøet gjennom menneskelige møter, hverdagslige så vel som dramatiske situasjoner som foregår i spektakulær natur, subarktisk klima og omskiftelig vær.

– Vi har lyst å vise hvor utfordrende det er å gi et likt helsetilbud til alle som bor i Norge, uavhengig av hvor du bor, og hvor krevende det er å stå i en hverdag der du hele tiden må velge mellom liv og død, sier Lein.

Hentet fra NRK sine nettsider. Les hele saken på NRK her

VIL DU VITE MER,
HÅPER VI Å HØRE FRA DEG


Akuttgruppen logo

Nes Næringspark
Skolealeen 2
2166 Opaker

Tlf: +47 40 00 37 77

Epost:post@akuttgruppen.no

Blogg Facebook linkedin instagram mail